søndag den 6. juli 2014

Stengips pynt

Hej

Jeg har ikke været særlig aktiv i blogland de seneste uger men vi har fået hundehvalp og hun er en værre lille tidsrøver :) 
Jeg har fået nogle spørgsmål ang de stengips figur som jeg har støbt og bruger som pynt på mine projekter. Jeg blev helt ekset efter at have set en video fra Jennifer McGuire som viser hvordan man kan lave støbeforme og jeg håber at det er ok at linke til hende video.

Jeg bruger stengips pulver som blandes med vand og fyldes i forme og så hærder det op og så bruger jeg det ligesom resin pynt. Jeg er også helt skud i mine Martha Stewart forme som er har de yndigste motiver. Jeg elsker små rammer på mine projekter og ofte køber jeg den kun en gang og så laver jeg et aftryk med Mold 'N'Pour og så har jeg mulighed for at lave lige så mange støbninger som jeg gider. Mold'N'Pour og stengips er selvfølgelig ikke gratis men det er alt vores andet scrap værktøj jo heller ikke :)
Stengips er ikke lige så stærkt som ex. Recin og jeg har nogle forme som er for spinkle og det knækker for mig men så har jeg haft held med at lime figuren sammen igen med glossy. Har man en Melting pot kan man smelte Embossing pulver og hælde i formene.
Jeg har købt en del af mine forme hos Picturing the world.
Prøv at søge på mold n pour i Youtube og der kommer masser af spændende videoer

Her har jeg støbt et blad med en Martha Stewart form


*Gitte*
8 kommentarer:

 1. De er altså fine. Jeg tænker dog på, hvor godt det er at sætte på et kort, der skal med post Danmark?!

  SvarSlet
 2. @Krebsen. Jeg sender sjældent mine kort med Post Danmark da mine kort tit fylder meget og jeg kan ikke forvente at Posten ikke vil mase eller trykke mine kort. Mine kort bruger jeg som regel sammen med en gave eller som en hilsen der skal leveres personligt. Bruger man Resin eller UTEE kan jeg ikke se det skulle blive et problem

  SvarSlet
 3. Det blad er utroligt smukt, og tak for din beskrivelse af hvordan man kan lave sådanne selv.

  SvarSlet
 4. Tusind tak for gennemgangen her Gitte, det er bare alle tiders, og dem du har lavet, er bare kanon flotte. Jeg er selv vild med rammer og sådan noget, men de er bare mega dyre, så det er faktisk meget sjældent jeg bruger dem, p.g.a. prisen, for det bli´r godt nok et dyrt kort så, så det har jeg kun brugt til helt specielle kort til meget nære venner, som jeg er 100% sikker på vil gemme og nyde kortene længe efter, for det er lidt prbret til bare at smide ud med gavepapiret LOL, så din idé er bare helt fantastisk, og de er virkelig flotte, dem jeg har set ind til nu i hvert fald.

  SvarSlet
 5. Tusinde tak for din gode vejledning. Jeg er kommet igang med at støbe og det er bare så sjovt og det bliver rigtig smukt ;-) Tak for din inspiration og super smukke kort.

  SvarSlet
 6. Et lille spørgsmål - hvor køber du stengips henne? Synes ikke jeg kan finde det nogle steder

  SvarSlet